Categorized | Verhuizen in Nederland

Hypotheken voor starters

Zo’n jaar of twintig geleden was het als starter geen probleem om een huis te kopen, mits je natuurlijk een vaste baan met een gemiddeld inkomen had. Sinds de crisis is dat wel anders geworden, maar de tekenen worden de laatste tijd steeds gunstiger. Zowel de huizenprijzen als de hypotheekrentes zijn laag, dus is dit hét moment om weer eens rond te gaan kijken. Tegenwoordig heb je daarbij nog keuze uit drie hypotheken, dus is het goed om te weten welke dit nu precies zijn.

1. de annuïteitenhypotheek

Hierbij betaal je elke maand hetzelfde bedrag, dat uit rente en aflossing bestaat. Tegen het einde van de looptijd wordt het aandeel van de rente echter kleiner, waardoor er ook minder hypotheekrente aftrek is.

2. de lineaire hypotheek

Je schuld is hierbij verdeeld over 360 gelijke maandelijkse aflossingen, waarbij je daarnaast de rente nog betaald. Dat betekent dat de maandelijkse lasten in het begin hoog zijn, maar daarna alleen maar lager worden.

3. de duo-hypotheek

Deze bestaat uit een annuïteitenhypotheek en daarnaast een aflossingsvrije lening die eigenlijk gebruikt wordt om een deel van de hypotheek af te lossen. Je hebt lage maandlasten, maar aan het einde van de hypotheek nog wel een aflossingsvrije lening die afbetaald moet worden.

Hieronder in het filmpje wordt alles nog uitgebreider uitgelegd.

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie