Inpaktips

Voor het verhuizen: Inpaktips

verhuisdozen-2
Waar moet je nou precies op letten bij het inpakken van de dozen? Er zijn diverse manieren om het inpakken van de dozen minder moeizaam te laten gaan dan zomaar wat inpakken.
1. Voor een gemiddelde verhuizing zijn ongeveer 60 verhuisdozen nodig. Begin goed op tijd, zorg er voor dat er elke dag wat dozen worden ingepakt. Neem elke kamer apart en begin niet eerder aan een andere kamer tot wanneer de eerste af is. Zo blijf je een beetje orde houden in het toch al rommelige verhuizen.

2. Verdeel zwaar gewicht over de hele doos. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de attributen die verhuisd moeten worden, hoe kleiner de doos. Doe lichte spullen bij zware spullen en maak de dozen absoluut niet zwaarder dan 20 kilogram. Zo kun je de dozen nog, alleen of met twee personen, tillen zonder dat je er een zere rug aan over houdt. Pak de zware dingen onderin de doos en de minder zware dingen bovenin de doos.

3. Verpak breekbare spullen apart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het apart inpakken van servies en glazen spullen. Plak een briefje of schrijf op de doos dat de inhoud breekbaar is, zodat je tijdens het verhuizen exact weet met welke dozen je extra voorzichtig moet zijn. Het is ook aan te raden om servies en glas apart in papier te wikkelen voordat je ze in een doos stopt.

verhuisdozen
4. De elektronische apparaten moeten uiteraard ook verhuisd worden. Wanneer de originele verpakking nog aanwezig is, is het een idee om de elektrische apparaten hierin te verpakken. In deze dozen zitten de apparaten goed strak en kunnen ze niet zo snel kapot gaan. Wanneer de dozen niet meer aanwezig zijn, is het aan te raden om de apparaten in andere nauwsluitende dozen te verpakken en de lege overige ruimtes op te vullen met bijvoorbeeld kranten of papier.

5. Lampen moeten ook met speciale zorg worden vervoerd. Haal de lampen uit de fitting en verpak deze apart om schade te voorkomen. Wikkel ook lampenkappen in papier of een doek.

6. Wanneer de dozen allemaal zijn ingepakt, zorg er dan voor dat de dozen ook goed dicht worden geplakt. Zo kan er tijdens de verhuizing niets uitvallen en verloren gaan.

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie