Pensioenfondsen gaan de huizenmarkt op

pensioenfondsen gaan de huizenmarkt op

Beweging op de huizenmarkt! Dit keer niet zozeer vanwege dalende huizenprijzen of een stijgend aantal verkochte huizen, maar door een interessante ontwikkeling op de hypotheekmarkt. Hypotheken werden tot nu toe altijd verstrekt door banken en verzekeraars, maar die krijgen er nu in de vorm van drie pensioenfondsen een concurrent bij. Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT), het Pensioenfonds Hoogovens en het Pensioenfonds PGB zullen namelijk hypotheken gaan verstrekken.

munt hypotheken

Nieuwe speler met een nieuwe naam

Gezamenlijk zullen de pensioenfondsen hun hypotheken onder de naam Munt Hypotheken op de markt brengen. De hypotheken zullen ook al per direct via de 150 onafhankelijke hypotheekadvieskantoren verkrijgbaar zijn. In totaal hebben de pensioenfondsen ruim 2 miljard euro bij elkaar gelegd die in de vorm van hypotheken verstrekt kan worden. Munt Hypotheken zegt onder meer met scherpe rentetarieven zich te willen onderscheiden op de hypotheekmarkt.

Tot tevredenheid van het kabinet

Het nieuws van de pensioenfondsen zal met plezier worden ontvangen in Den Haag, want het kabinet riep eerder al op tot meer beleggingen in Nederland. Er wordt al langere tijd overlegd met de overheid en banken hoe de pensioenfondsen hier een grotere rol in kunnen spelen, maar veel constructiefs kwam daar tot nu toe nog niet uit. Deze drie pensioenfondsen besloten het heft in eigen handen te nemen. Met de 2 miljard die Munt Hypotheken inlegt is het samenwerkingsverband goed voor bijna 5 procent van de jaarlijkse hypotheekproductie. De verwachting is dat andere pensioenfondsen snel zullen volgen.

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie