Categorized | Woningprijzen

Prijzen van woningen blijven dalen tot en met 2014

Waar eerder in 2012 nog voorspeld werd dat de huizenprijzen stabiel waren, voorspelde kredietbeoordelaar Fitch eind 2012 dat de huizenmarkt er tot en met 2014 niet beter op wordt. Door de crisis, vele bezuinigingen en strengere regels is de verkoop en/of verhuur van huizen gestagneerd. Mensen verhuizen nog amper, onder andere door financiële redenen. Het bedrijf denkt dat de huizenmarkt midden 2014 op haar dieptepunt is. Op dat moment liggen de prijzen van huizen maar liefst 25 procent lager dan dat ze voor de crisis waard waren. Om de huizenmarkt weer een beetje op gang te laten komen, moet het aanbod huizen in eerste instantie een stuk minder worden, volgens ING.

kantoor

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie