Profiteer nog snel van de Starterslening!

Als starter op de woningmarkt moet je elk beetje hulp dat je kunt krijgen met beide handen aangrijpen. De Starterslening is daar een mooi voorbeeld van, maar wie hier nog van wil profiteren moet wel een beetje haast maken. De bodem van de portefeuille die de overheid hiervoor beschikbaar heeft gesteld is namelijk bijna in zicht. Dat is voornamelijk te danken aan de aantrekkende huizenmarkt, die veel starters alsnog over de streep trekt. Het nieuws werd naar buiten gebracht door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), dat verantwoordelijk is voor de maatregel. Zij verwachten dat het budget binnen enkele maanden op zal zijn.

Meer vraag in 2014

Alleen al in de eerste drie kwartalen werden er meer Startersleningen aangevraagd dan in heel 2013 bij elkaar. De aanvragen voor leningen worden beoordeeld door gemeentes, die ook de verstrekking verzorgen. Zij hebben al aangegeven te hopen dat het Rijk het beschikbare budget weer aanvult. Mocht dat niet gebeuren dan zullen zij helaas genoodzaakt om te stoppen met de Starterslening. De Vereniging Eigen Huis ziet echter meer problemen bij doorstromers op woningmarkt en stelt voor dat er juist voor hen een nieuwe maatregel moet komen.

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie