Verhuizen zonder stress

verhuizenVerhuizen doe je niet zomaar. Het kost vooral heel veel tijd en moeite. Voor sommige mensen kost het zelfs heel veel stress, terwijl een verhuizing niet per se heel stressvol hoeft te zijn. Hoe verhuis jeĀ zonder stress? Lees de tips en tricks hier! Het is handig om ruim van tevoren een overzichtelijke checklist op te stellen met alle dingen die er gebeurd moeten worden. Valt er bijvoorbeeld al wat te regelen voor de nieuwe vloer die in de keuken of de woonkamer geplaatst moet worden? Zet dat op de lijst. Maak een plattegrond van je huis en schrijf de juiste kleuren bij de desbetreffende muren en/of vloeren. Moeten er nog verhuisdozen geregeld worden? Verfrollers of verhuiswagens? Zet het in volgorde van relevantie op je lijst. Een checklist is niet alleen handig voor mensen die snel iets vergeten of snel iets over het hoofd zien, maar de lijst is handig voor iedereen die een verhuizing in de planning heeft. Ook al ben je pietje precies met veel dingen, het is altijd fijn om een extra controle te kunnen hebben.

Daarnaast kan men ook vast, voordat de verhuizing daadwerkelijk plaatsvindt, informatie opzoeken over de wijk waar men komt te wonen. Je zal zien dat het behoorlijk wat minder stress oplevert wanneer je al weet waar de meest dichtstbijzijnde supermarkt is of waar de dokter zit wanneer je die nodig hebt. Over dokters gesproken, vergeet niet de huidige dokter op te zeggen wanneer deze niet meer in de buurt zit. Dit geldt ook voor tandartsen, fysiotherapeuten en andere dingen in de zorg. Vergeet ook niet je adreswijziging door te geven aan vrienden, familie en andere belangrijke instellingen.

5 verhuistips!

1. Begin op tijd
Begin bet inpakken zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Probeer iedere dag een paar dozen in te pakken.

2. Bureaulades
Stop hier niet teveel in. Tijdens het verplaatsen kunnen spullen schade oplopen. Zorg dat er geen voorwerpen die breekbaar zijn, of die kunnen lekken, in de lades zitten. Let er goed op dat alle afsluitbare compartimenten op slot zitten en berg de sleutels goed op.

3. Lampen
Draai alle lampen voorzichtig uit de armaturen. Ook is het verstandig om de lampenkap te verwijderen. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om kwetsbare onderdelen mee in te wikkelen. Kleinere decoratieve onderdelen kun je het beste vastplakken in de doos waar ook de lampenkap in vervoerd wordt.

4. Kleding
Er zijn speciale garderobedozen om kleding in te vervoeren. Dit is -zeker voor wat duurdere kleding- een aanrader! Gordijnen, dekens en andere kleding kan gewoon vervoerd worden in plastic zakken.

5. Details
Let er bij het vervoeren van een wasmachine goed op dat de trommel is vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Bewaar je belangrijke papieren in de handbagage, zodat je er altijd bij kunt.

Advertentie

Net verhuisd?

1. Zorg direct voor een gezellige leefsfeer in huis, zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt.

2. Verken de buurt en bel eens aan bij de buren!

3. Hang een naamplaatje en huisnummer bij de voordeur.

4. Meld je aan bij de nieuwe gemeente.

5. Meld eventuele schade aan de nieuwe woning direct. Hierdoor kan geen twijfel ontstaan over wie de schade veroorzaakt heeft!

Doe inspiratie op

ikea wooninspiratie